Forbrukslån

forbrukslån rente

Er du på jakt etter et lån er det viktig at du tenker litt igjennom hva slags bruksområde du tar opp lånet for. Er du en som liker å bruke penger på fine turer og god mat er det en måte å bruke penger. Liker du fine biler og gøy der kan du bruker penger på det også. Det er ingen grenser på hva du kan bruke penger på. Hus er det som koster mest i løpet av livet. Forbruk kan også koste veldig mye, men heldigvis også det som kan kontrolleres lettest, om du har viljestyrke.

Forbrukslån er lånet for deg som ønsker å si ja, for deg som ønsker å bestemme selv og for deg som liker fleksibilitet i hverdagen. Om du ikke liker disse tingene kan det være greit å holde ting litt mer for seg selv. Da bør du se på andre lånevarianter, selv om du selvfølgelig fortsatt kan bruke disse variantene.

Renter på forbrukslån

Forbrukslån er et lån uten krav om sikkerhet. Lån kan kreves sikret i noe og lån kan være helt uten krav i det hele tatt, så lenge du som person kan få til noe. Når du tar opp et forbrukslån betyr det egentlig ikke at banken ikke får noe sikkerhet i det hele tatt, men det betyr mer at banken ikke tar noe sikkerhet i ting du eier. Hus og bil er objekter som banken lett tar sikkerhet i. Når ting er usikret tar banken sikkerhet i deg som person. Det er ikke slik at banken står helt på bar bakke. Banken har deg. Og du er bundet til lånet og banken for resten av livet. Det blir fort veldig lenge.

Banken sier at det er renten som bestemmer hvor mye du skal betale på lånet ditt og at denne renten er satt i sammenheng med hvor stor risiko det er å låne penger til deg. Dette stemmer ganske godt. Man setter en høyere rente på forbrukslån fordi man ser på det som en dyrere og tregere prosess å hente penger fra deg som person enn å hente penger fra et hus. Lett å selge samt standard prosedyrer på hvordan dette kan selges.

Forbrukslånets andre kostnader

Det er lett å tenke på lån og dets kostnader som kun renter. Altså at det er rentene som reflekterer din kostnad på lån. Dette er ikke helt riktig da det ofte forekommer flere kostnader og andre kostnader enn kun renter. Forbrukslånsbanker er kjent for å tjene veldig mye penger. Det er ingen grenser på hvor profitabelt det er å låne ut penger til folk som trenger dem, og er villig til å betale ekstra mye for nettopp disse pengene. Startgebyrer, gebyr for administrasjon og fakturagebyr er eksempler på gebyrer som gjør at disse bankene trekker inn ekstreme mengder penger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *