Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Tar ansvar for 1000-årsjubileet

Tirsdag 3.6.2014
Sarpingen Svein A. Halvorsen (52) er ansatt som jubileumssjef i det nye Byselskapet i Sarpsborg. Kommunen og næringslivet går sammen om å finansiere selskapet som skal få fart i planlegging og gjennomføring av aktiviteter og fest i 2016.

Dermed er laget komplett. Byselskapet er opprettet med god finansiering av Sarpsborg kommune og næringslivet. Seks personer skal fra høsten bygge merkevare av Sarpsborg, utvikle og gjennomføre prosjekter og aktiviteter, og kommunisere dette slik at sarpinger blir stolte av byen sin når den fyller 1000 år.

Radio Prime Halden har intervjuet Svein A. Halvorsen om hans nye jobb.
Klikk her for å høre det 10 minutter lange radiointervjuet  

Jubileet vil involvere mange
Svein A. Halvorsen har utdannelse og lang erfaring innen både næringsliv, media og kultur. Denne ballasten skal sammen med sterkt resultatfokus, gode kommunikasjonsevner og samfunnsengasjement, bidra til grundig arbeid med å løfte Sarpsborg opp og frem.

- Jeg gleder med virkelig til å ta fatt på jobben 1. september, og er dessuten veldig ydmyk for oppgaven og at jeg var ønsket til denne utfordringen, sier Halvorsen.

- Vi skal involvere mange samarbeidspartnere, og kommunen har allerede gjort mye jobb for å forberede 1000-årsfeiringen. En nyansatt kommunal jubileumskoorinator vil bli en av våre sentrale støttespillerne, sier han.

Forretningsmann, mediemann og kulturmann
Sarpingen kommer fra stillingen som markedssjef i Det Norske Blåseensemble, hvor han har jobber med omdømmebygging, markedsføring og publikumsutvikling. Før dette har han jobbet ti år i Fredriksstad Blad og Sarpsborg Arbeiderblad som journalist. Han har også jobbet 19 år i  IT-bransjen som konsulent, leder og gründer.

- Min breddebakgrunn og nettverk, spesielt i Sarpsborg, Fredrikstad og Halden, vil komme til nytte når vi skal tråkke til med mange aktiviteter. Skal vi skape noe stort, er vi avhengige av at næringslivet og organisasjonslivet både vil og evner å tråkke til sammen med Byselskapet, smiler han.

Nå klør Halvorsen etter å komme i gang i ny jobb, sammen med sine nye kolleger.

Store ambisjoner
Byselskapet har store ambisjoner, og vil jobbe både kortsiktig og langsiktig med ulike prosjekter og aktiviteter. Selskapet og stillingene er ikke begrenset frem til byjubileet er ferdig, men skal leve videre. Byselskapet skal bidra til at Sarpsborg er et flott sted å bo og leve, også etter at byen har fylt 1.000 år.

- Vi som skal jobbe i Byselskapet vil bli veldig synlige. Vi må regne med at folk krever at vi leverer gode aktiviteter raskt. Håpet er at det vil komme så mange gode innspill fra ulike hold at det blir vanskelig å velge, sier Halvorsen.

Turistkontoret og Sarpsborgs turistsatsing vil også bli en del av Byselskapet. Det vil også sentrumsforeningen. Med dette grunnlaget er Sarpsborg bedre rustet enn noen sinne til å skape en by hvor folk virkelig er stolte og engasjerte.

- Slagord og ambisjoner er bra, men aller viktigst er det at vi lytter til folk og finner ut hva som fenger. Gjennomføringen er det som legger grunnlaget for i hvilken grad ting blir til suksess eller fiasko. Altså må vi gjennomføre med stil, avslutter han.

Avspark etter sommeren
Daglig leder Marit Bjørnland er svært fornøyd med teamet som skal starte opp det nye Byselskapet og bidra til å utvikle byen vår videre.

- Svein A. Halvorsen vil forsterke organisasjonen betraktelig, og det blir en veldig viktig jobb å få 1000-årsfesten vel i havn, sier Bjørnland og legger til: 

- Vi ser nå fram til høsten hvor hele staben er i full gang og vi kan starte det spennende arbeidet med å utvikle byen i våre hjerter sammen med resten av Sarpsborg.

Fakta om Byselskapet

 • Byselskapet skal være en arena hvor Sarpsborg kommune, handels- og servicenæringen, øvrig næringsliv, kultur- og idrettsliv går sammen for å utvikle Sarpsborg til en levende og attraktiv by.
 • Skal profilere Sarpsborg som et sted å bo, jobbe og besøke.
 • Skal være et attraktivt og kompetent fagmiljø for både ansatte og eiere.
 • Setter høye krav til gjennomføringsevne og kvalitet på utført arbeid.
 • Eies av Sarpsborg kommune og næringslivet.
Jubileumslogo

Les også

 • Gi et minne fra 2016 i julegave

  tirsdag, 22. november 2016

  Ved kjøp på turistkontoret er det nå halv pris på alle jubileumsprodukter. Årets julegavemulighet!

 • Dagsturvandrere på vei til Sarpsborg under tusenårsjubileumet.

  Pilegrimenes felleskap

  mandag, 1. august 2016

  Tre par lett-trådde fjellsko, fire sokkeskift, myggspray, velbrukt regntøy og litervis med drikke. Sekken til en moderne pilegrim er fylt av kjærkomne hjelpemidler, men det er fellesskapets samhold som gir det lille løftet langs veien.

Jubileet arrangeres i samarbeid med:

Se alle samarbeidspartnere