Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Torget

Nytt torg i Sarpsborg sentrum

Fredag 15.5.2015
I 2011 ble det nye torget i Sarpsborg sentrum åpnet.

I juni 2009 vedtok bystyret planer for torget, som allerede hadde fått sin underjordiske parkeringsplass for 170 biler, og 14. mai 2011 ble det nye torget åpnet. Da hadde torget vært igjennom et omfattende restaureringsarbeid, som kostet 41 millioner kroner. Dette inkluderer for øvrig oppgradering av gatene rundt og bygging av en helt ny kafé. Les mer om det nye torget og gågata på Sarpsborg kommunens nettside.

Torgplass

Sarpsborg kommune ønsker at byens torg skal være en levende og trivelig møteplass. Torghandel er en viktig del av dette, derfor er det utleie av noen plasser. Det er isarpsborg som står for utleie av torgplass. Les mer om dette her.

Tusenårssted

Bystyret bestemte at torget skulle bli byens "tusenårssted". Tusenårssted er et sted som en kommune eller en fylkeskommune har utpekt for å markere overgangen til 2000-tallet, se listen over alle tusenårsstedene på Wikipedia.

Kort om torgets historie

Det gamle Sarpsborg ble nedlagt som by etter svenske herjinger i 1567. I 1839 fikk Sarpsborg nok en gang bystatus, under sterke protester fra Fredrikstad som dermed mistet verdifulle privilegier.

Nå startet byplanleggingen. Det ble bestemt å bygge tre torg. Det ene torget var ved Turkerød,  og det er det som også er det  nåværende torget. Les mer om historien på kommunes nettside.

Jubileumslogo

Les også

 • Kan skilte med flotte bygninger

  fredag, 5. august 2016

  Sarpsborg Rotary club fortsetter arbeidet med å skilte utvalgte kulturhistoriske bygninger i. De markerer tusenårsjubileet med å henge opp de karakteristiske skiltene enda flere steder.

 • Kulås Amfi

  Nytt Kulås Amfi til jubileet

  torsdag, 3. september 2015

  Når jubileumsåret starter står Norges kanskje flotteste utendørsarena klar til bruk i hjertet av Sarpsborg.

Jubileet arrangeres i samarbeid med:

Se alle samarbeidspartnere