Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Frydenlund og Elverum, jubileumskantaten

Nytt musikalsk høydepunkt på Sarpsborg torg

Onsdag 24.8.2016
Lørdag klokken 17.00 kan du endelig få høre den mye omtalte kantaten til byjubileet. Du kan glede deg til musikalitet og humor, formidlet av flere hundre av byens sangere og musikanter.

-Vi har forberedt dette lenge, og nå gleder vi oss stort til fremførelsen, sier prosjektleder Øyvind Frydenlund i Sarpsborg Musikkråd.

Denne uken øves det hver eneste dag, og et stort musikalsk puslespill settes møysommelig sammen. Med seg som produsent for denne store oppsetningen har Frydenlund fått med seg Ann Christin Elverum. Sammen sørger de for at torget gjøres om til en kulturarena kommende lørdag.

Komponist Trond Lindheim og dirigent Ingar Bergby, sammen med flere medhjelpere, skal sørge for at dette jubileumsprosjektet vil både glede og overraske publikum som kommer til torgs lørdag. Det er ventet stor publikumsoppslutning.

-Deltakerne er veldig mange når lokale kor og korps skal hjelpe proffene og gjøre dette både stort og småspektakulært, sier Ann Christin Elverum. I tillegg deltar Østfolds eneste profesjonelle orkester, Det Norske Blåseensemble, Dennis Storhøi, Markus Rosså, Åshild S. Refsdal og Christopher Pedersen.

Bykantaten er ikke et høytidelig verk, men snarere en munter, humoristisk og fremoverlent komposisjon anno 2016 – altså med aktualitet i vår egen tid knyttet opp mot 1000-årsjubileet. -Publikum har definitivt noe å glede seg til, og bør møte opp tidlig, samstemmer Frydenlund og Elverum.

Jubileumslogo

Les også

 • Foto av teaterplakat

  Jubileumsrevyen i Særp

  mandag, 3. oktober 2016

  Gjengen bak publikumssuksessen "Olav den heldige og Lykkesverdet" lager en forestilling for voksne med et veldig skrått blikk på Sarpsborg og byens tusenårsjubileum.

 • Fantastisk fotoutstilling

  onsdag, 28. september 2016

  På torsdag åpner Borgarsyssel museum dørene for en fantastisk fotoutstilling med Rolf Sørensens bilder til Sarpsborgs tusenårsjubileum

Jubileet arrangeres i samarbeid med:

Se alle samarbeidspartnere