Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Kulås Amfi

Nytt Kulås Amfi til jubileet

Torsdag 3.9.2015
Når jubileumsåret starter står Norges kanskje flotteste utendørsarena klar til bruk i hjertet av Sarpsborg.

Kulås Amfi midt i hjertet av Sarpsborg har vært et viktig samlingssted for sarpinger gjennom generasjoner. Med Sarpsborg kommunes investering på 20 millioner kroner er Kulås Amfi blitt en utendørs kulturarena som vil bli lagt merke til langt utenfor Østfold. Dette blir en viktig arena under tusenårsjubileet i 2016.

- Jeg er veldig stolt av å kunne ønske velkommen til Kulås Amfi – en av Norges flotteste utendørsscener, sier ordfører Sindre Martinsen-Evje.

Umiddelbar suksess
Anleggsarbeidet startet i januar 2015 og var planlagt å ta hele dette året. I august 2015 var det klart at anleggsarbeidet hadde gått raskere enn planlagt. Selv om noe arbeid gjenstod, var nok på plass til at den nye musikkfestivalen Sarpsborgfestivalen fikk være første gjest i nye Kulås Amfi.

Det ble en umiddelbar suksess.

- Amfiet var rett og slett supert. Det fungerte etter min oppfatning optimalt. Alle plasser har godt innsyn til scenen, lyden er flott, atmosfæren blir intim, selv med over fire tusen mennesker på plass, skriver Tor Viskum på kommentarplass i Sarpsborg Arbeiderblad etter Sarpsborgfestivalen.

Klikk her for å lese hele SA-kommentaren «Dette bør være starten på en lang tradisjon».

Skreddersydd for arrangører
Ved å grave amfiet dypere enn tidligere er det blitt plass til flere mennesker enn før. Selve amfiet er bygget opp helt på nytt fra grunnen av i granitt. Når alt er klart er det plass til minst 6000 publikummere.

Det blir også ny belysning både i amfiet og ellers i Kulåsparken i løpet av høsten 2015.

Den gamle scenen er revet. Dermed får arrangører større fleksibilitet til å rigge opp en stor scene eller å leie kommunens nyanskaffede mobile scene. Bak sceneområdet bygges det et eget servicebygg for arrangører og artister. Det er også lagt vekt på å ha rikelig med strøm slik at store arrangementer kan gjennomføres problemfritt.

- Kulås Amfi er skreddersydd for at arrangører skal ha lyst til å komme tilbake år etter år. Her skal det være enkelt å arrangere store kulturopplevelser. Jeg er overbevist om Kulås Amfi vil bli lagt merke til blant arrangører og at denne flotte utendørsarenaen vil trekke flere artister og utenbys publikum til Sarpsborg i årene som kommer, sier kultursjef Henrik Eurenius i Sarpsborg kommune.

- Jeg er stolt av at Sarpsborg kommune har fått bygget dette imponerende anlegget. Det tror jeg andre sarpinger blir også når de besøker nye Kulås Amfi for første gang, sier ordfører Sindre Martinsen-Evje.

Klikk her for å se publikums Instagram-bilder av den aller første Sarpsborgfestivalen i Kulås Amfi.

Servicebygg, belysning og beplantning blir klart mot slutten av 2015. Dermed vil alt være klart i tide til at Kulås Amfi kan være en viktig arena for mange utendørsarrangementer gjennom hele jubileumsåret 2016.

Jubileumslogo

Les også

 • Kan skilte med flotte bygninger

  fredag, 5. august 2016

  Sarpsborg Rotary club fortsetter arbeidet med å skilte utvalgte kulturhistoriske bygninger i. De markerer tusenårsjubileet med å henge opp de karakteristiske skiltene enda flere steder.

 • Torget

  Nytt torg i Sarpsborg sentrum

  fredag, 15. mai 2015

  I 2011 ble det nye torget i Sarpsborg sentrum åpnet.

Jubileet arrangeres i samarbeid med:

Se alle samarbeidspartnere