Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Foto av kreativ byutvikling

Midlertidig byrom

Onsdag 30.10.2013
Som en del av Sarpsborgs byutvikling, mot jubileumsåret 2016, er det et ønske at vi skal gjøre byen vår litt mer spennende, morsom og grønn.

Midlertidig byrom kan være en av veiene til dette målet. 

I Norge er dette et relativt nytt fenomen, men i Sarpsborg har vi allerede hatt flere midlertidig byrom. Spesielt under Forbausende byfest i september var dette en stor del av dagen. Da fikk vi en ny park på Rådhusplassen i regi av lærere og elever fra Kalnes videregående skole, vi fikk en liten sittegruppe i en av parkeringsplassene i byen, det ble laget en grønn overgang fra Kulåsparken til Kirkeparken til byfesten. Og som ikke det var nok, var det noen dager før byfesten dekortert noen busskur rundt om i distriktet.

Foto av kreativ byutvikling

En liten sittegruppe på en av parkeringsplassene ved Rådhuset. Dette var også Sarpsborg sitt bidrag til PARKing day.

Foto av kreativ byutvikling

Busskurene er gjort av ASVOs to gjenbruksbutikker: Bruktmarkedet i Grålumveien 192 (bruktmarkedet.blogspot.no) og Bruktboden i Skjebergveien 47 (bruktboden.blogg.no).


Andre spennende byrom kan være en bakgård som forvandles til en strandvolleybane. En vegg som dekkes av blomster. En liten del av en parkeringsplass som blir til en midlertidig cafe. En liten park som plutselig dukker opp i midten av gågata. Det er så mange muligheter, så mange flotte ideer.

Foto av kreativ byutvikling.

Ønskevegg utenfor gamle EPA-bygget der publikum kan skrive ned sine «Dette vil jeg gjøre før jeg dør»-tanker. Denne kom opp på Rosa-sløyfe-dagen og skal etter planen være oppe ut året.

Foto av kreativ byutvikling

Park på Rådhusplassen laget av lærere og elever ved Kalnes videregående skole.

Våknet kreativiteten nå? Fikk dere noen ideer dere vil dele med oss? Eller er det kanskje et idrettslag, en forening, eller en venninnegjeng som har en tanke de gjerne vil sette ut i livet og trenger litt hjelp. Ta kontakt med oss, og så ser vi hva vi kan få til sammen!

Jubileumslogo

Les også

 • Kan skilte med flotte bygninger

  fredag, 5. august 2016

  Sarpsborg Rotary club fortsetter arbeidet med å skilte utvalgte kulturhistoriske bygninger i. De markerer tusenårsjubileet med å henge opp de karakteristiske skiltene enda flere steder.

 • Kulås Amfi

  Nytt Kulås Amfi til jubileet

  torsdag, 3. september 2015

  Når jubileumsåret starter står Norges kanskje flotteste utendørsarena klar til bruk i hjertet av Sarpsborg.

Jubileet arrangeres i samarbeid med:

Se alle samarbeidspartnere