Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Kristin Hammerseth

Lokale unge talenter får spille med KORK på stor Kulås-konsert

Mandag 7.12.2015
Kringkastingsorkestret (KORK) skal holde en stor utendørskonsert i Kulås-parken som en del av Sarpsborgs 1000-årsjubileum.

Foto: Bjørn Hammerseth

Jørgen Lund Karlsen

Lørdag 11. juni blir en forrykende musikkdag hvor byjubileet involverer unge stortalenter, barn og unge, og profesjonelle innen klassisk og popmusikk.

Forrige uke var det prøvespill hos NRK på Marienlyst. Dirigent Ingar Bergby og KORK hadde en vanskelig utvelgelsesjobb blant unge musikalske talenter.

- Jeg er imponert over nivået på de unge Østfold-musikerne. Alle som konkurrerte var gode nok til å være solister med KORK, men vi har bare plass til to, forteller dirigenten.
Vinnerne, som får solistoppgaver på den store 1000-årskonserten, er fløytisten Kristin Hammerseth (23) fra Sarpsborg og saksofonisten Jørgen Lund Karlsen (22) fra Fredrikstad.

Begge de unge østfoldingene er i ferd med å skaffe seg karriere som profesjonelle musikere allerede, gjennom sin musikalitet, popularitet nasjonalt og oppdragsmengde.

- Jeg gleder meg stort til å delta under konserten i nye Kulås amfi med KORK. Å få oppleve Sarpsborgs 1000-årsjubileum er stort i seg selv, og ekstra stas er det å få bidra musikalsk. Det blir veldig gøy å spille med KORK i ryggen. Å være solist med dem er en drøm som går i oppfyllelse, smiler Kristin Hammerseth.- Min musikalske bakgrunn er opprinnelig fra klassisk musikk, men jeg har de siste årene jobbet innenfor jazz. Det å nå kunne forene disse to sjangrene ved å stå foran KORK i Sarpsborg kommer til å bli et kick av dimensjoner, og ikke minst en drøm å huke av på bucket-lista, forteller Jørgen Lund Karlsen.

I Kringkastingsorkestret beskriver man vinnerne av solistkonkurransen med et rungende hurra. I Norges mest allsidige profesjonelle orkester gleder musikere og administrasjonen seg til å komme til tusenårsbyen 11. juni.

Bjørg Gustavsen og Svein HalvorsenLokal prosjektleder Bjørg Gustavsen for «KORK i parken», og jubileumssjef Svein A. Halvorsen er både stolte og glade over at lokalsamfunnet avler dyktige musikere for fremtiden, og at disse får vise seg fra sine beste sider til store publikumsmengder. Jubileumssjefen regner med flere tusen tilskuere til denne konserten.

KORK skal ha en lang og tredelt konsert i Kulås. Den første delen blir med over 500 lokale barn og unge lokale deltakere, i en storslagen musikalsk smeltedigel. Bjørg Gustavsen har i samarbeid med lokalt musikkliv og dirigent Bergby samlet store deler av de syngende og spillende lokale barn og unge til å delta i konserten. Det blir skrevet egne arrangement på musikallåter, Sarpsborgsangen og marsjer.Del to blir klassisk musikk, mens siste del av konserten blir av populærsjanger. Hammerseth og Lund Karlsen er to av solistene. Flere store solister annonseres senere. Disse blir av et kaliber som kommer til å gjøre konserten attraktiv langt utenfor tusenårsbyen Sarpsborg også.

Fakta – KORK i Kulås-parken

 • Kringkastingsorkestret (KORK) skal spille i Kulås Amfi lørdag 11.juni 
 • Konserten er tredelt; første del med to lokale solister rettet mot barn og unge, andre del er klassisk med solister og tredje del er, sammen med popartist, dedikert populærmusikken.• 500 barn og unge fra byens kor og korps skal delta sammen med KORK.
 • Musikk fra lokale aktører blir presentert i varierte drakter gjennom hele dagen.
 • I parken blir det også andre aktiviteter med tematikken musikk.
 • Arrangementet er gratis.
Jubileumslogo

Les også

 • Foto av teaterplakat

  Jubileumsrevyen i Særp

  mandag, 3. oktober 2016

  Gjengen bak publikumssuksessen "Olav den heldige og Lykkesverdet" lager en forestilling for voksne med et veldig skrått blikk på Sarpsborg og byens tusenårsjubileum.

 • Fantastisk fotoutstilling

  onsdag, 28. september 2016

  På torsdag åpner Borgarsyssel museum dørene for en fantastisk fotoutstilling med Rolf Sørensens bilder til Sarpsborgs tusenårsjubileum

Jubileet arrangeres i samarbeid med:

Se alle samarbeidspartnere