Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Foto av skiløpere

Kulåssprinten anno 2015 – og 2016

Onsdag 1.4.2015
1.000 publikummere fikk oppleve den nye Kulåssprinten 19. mars i Kulåsparken. Arrangementet ble definitivt en suksess.

Maiken Caspersen Falla, Eirik Brandsdal, Katja Visnar, Oddvar Brå, Eirik Brandsdal og en rekke lokale skitalenter konkurrerte torsdag 19. mars på Kollen-snøen som skapte skiløypene i en Kulåspark som ellers hadde temmelig grønt gress. Og med barneskirenn med 170 deltakere ble ettermiddagen i parken en formidabel suksess.

Foto av skisprint Kulås

- Vi har fått svært så verdifull arrangementserfaring. Dessuten beviste vi at dårlig vinterklima og værpessimisme ikke nødvendigvis er nok til å stoppe oss. Nå har vi fått den nødvendige selvtilliten og kunnskapen som skal til får å satse på både Kulåssprinten og Vinterfestival i jubileumsåret 2016, smiler jubileumssjef Svein A. Halvorsen.

SA om jubileumsarbeidet: Skaper nye attraksjoner

Barna fikk Olavs-medalje i tusenårsutførelse, og alle gigg med samme startnummer – 2016. De mange fremmøtte storkoste seg med showdueller, sprintstafett, barneskirenn og underholdning. Æren for at dette i det hele tatt ble mulig å gjennomføre, tillegger jubileumssjefen kommunesjef Sigmund Vister. Med godt nettverk i skimiljøet og ukuelig pågangsmot og vilje, var det ingen tilfeldighet at Kulåssprinten fra 1960-tallet gjenoppsto nå i vinter.

Sist gang, i 1968, kom den tidens skistjerner som Harald Grønningen og Gjermund Eggen rett fra Grenoble-OL og til Sarpsborg for å gå skirenn i parken. Den gang, som nå i år, måtte det villige sarpehender og dugnadstimer til for å sikre snø og løyper.

Foto av skisprint Kulås

I år lå det an til avlysning, ettersom kunstsnøen fra Trøsken og Kjerringåsen forvitret i mildværet. Det hjelper lite med avtaler om lokal snøleveranse når vårsola er brennhet. Derfor ble det arrangøren av Worldcup-rennene i Holmenkollen som reddet snøen.

De lokale bedriftene som bar de økonomiske byrdene nå i 2015, var Infotjenester, Sparebank1, Dahles Auto, Eidsberg Sparebank og Park & Anlegg. Uten dem hadde det ikke nyttet.

- Vi retter store porsjoner takk til sponsorene, teknisk enhet i kommunen, folkene i Trøsken og alle ildsjeler fra isarpsborg og kommunen som hjalp til. Nå gleder vi oss allerede til å planlegge et større arrangement i Kulåsparken vinteren 2016, avslutter jubileumssjefen.

Lese mer? Her er Sarpsborg Arbeiderblads reportasje fra Kulåssprinten

Se mer? Her er SAs bildeserie.

Foto av skisprint Kulås

Foto av skisprint Kulås

Foto av skisprint Kulås

Jubileumslogo

Les også

 • Foto av teaterplakat

  Jubileumsrevyen i Særp

  mandag, 3. oktober 2016

  Gjengen bak publikumssuksessen "Olav den heldige og Lykkesverdet" lager en forestilling for voksne med et veldig skrått blikk på Sarpsborg og byens tusenårsjubileum.

 • Fantastisk fotoutstilling

  onsdag, 28. september 2016

  På torsdag åpner Borgarsyssel museum dørene for en fantastisk fotoutstilling med Rolf Sørensens bilder til Sarpsborgs tusenårsjubileum

Jubileet arrangeres i samarbeid med:

Se alle samarbeidspartnere