Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Foto av kringkastingsorkesteret

Kringkastings-orkesteret til nytt Kulås amfi

Onsdag 15.10.2014
NRK sitt allsidige og smidige orkester kommer til Sarpsborg i 2016. Det blir gratis konsertdag i tre deler i Kulås.

- Det blir trolig lørdag 11. juni 2016. Det er viktig at hele Kulåsparken er åpen og inkluderende. Publikum i alle aldre skal kunne bevege seg rundt og oppleve ulike aktiviteter i parken. Hovedarrangementet denne dagen blir Kringkastingsorkesteret (KORK) med sarpingen Ingar Bergby som dirigent. Ingar er en av de fremste klassiske orkesterdirigentene vi har i Norden, og vi er strålende fornøyde med at han stiller opp for byen og festen, sier jubileumssjef Svein A. Halvorsen.

Detaljer og solister er ikke planlagt enda, men det er tenkt en lang konsert i tre deler – med tre ulike sjangre og musikalsk preg.

Første del som en familiekonsert, med musikalsk innhold som treffer barn og unge. På denne delen er det ikke umulig at vi legger opp til en slags konkurranse for unge lokale talenter, og at vinner får opptre med KORK.

Andre del blir en klassisk orkesterkonsert, med program tilpasset dagen, 1000-årsfestuken og arenaen. Siste og tredje del er planlagt i en lettere sjanger. Isarpsborg håper at vi klarer å finansiere en skikkelig publikumsdrager av en solist, både på den populære konsertdelen og den klassiske.

- Det viktigste for meg er at alle i Sarpsborg kan få mer kjennskap til den klassiske musikken. Mange tror fortsatt at orkestermusikk er noe for «fiffen», men det er absolutt ikke riktig, sier Bergby.

Dirigenten legger til at han er strålende begeistret for å få lov til å dirigere Kringkastingsorkesteret i sin fødeby Sarpsborg. Ingar Bergby er en av flere i familien Bergby som gjennom mange har bidratt til musikalsk utvikling i vårt distrikt, spesielt innen korps.

Jubileumslogo

Les også

 • Gi et minne fra 2016 i julegave

  tirsdag, 22. november 2016

  Ved kjøp på turistkontoret er det nå halv pris på alle jubileumsprodukter. Årets julegavemulighet!

 • Dagsturvandrere på vei til Sarpsborg under tusenårsjubileumet.

  Pilegrimenes felleskap

  mandag, 1. august 2016

  Tre par lett-trådde fjellsko, fire sokkeskift, myggspray, velbrukt regntøy og litervis med drikke. Sekken til en moderne pilegrim er fylt av kjærkomne hjelpemidler, men det er fellesskapets samhold som gir det lille løftet langs veien.

Jubileet arrangeres i samarbeid med:

Se alle samarbeidspartnere