Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Pellygata

Kreativ byutvikling

Tirsdag 19.3.2013
Byutvikling handler ikke bare om nybygging og samferdselssatsinger. Det handler også om å løfte frem og dyrke det potesialet vi allerede har, i bygninger, mellom husene, i parkene og på plassene.

Frem mot 2016, og i 2016 vil det blant annet jobbes med arrangementer, stunts, midlertidige løsninger og prosjekter som skal bidra til aktiv bruk av byen.

Følgende delprosjekter skal i gang:

 • Bruk av midlertidighet i byrommet
 • Oppussingsdugnad i sentrum
 • Bruk av tusenårsjubileets visuelle profil i byrommet
 • Stedsans – byvandring med fokus på byens fortid, nåtid og framtid
 • Barnehager, skoler og kreativ byutvikling
 • Kunstprosjekt

Byutvikling Skien

Inspirasjon til grønne byrom i Skien.

Gjennom kunst og kultur, engasjement og nytenkning kan byrom oppleves på en ny måte. Historien er fysisk tilstede i byrom og bygninger, og er dermed det perfekte sceneteppe for historieformidling. Det vandrende teateret ”Stedsans” laget et forprosjekt for Sarpsborg, og det jobbes for å få dette i gang. En oppussings,- og oppryddingsdugnad skal i gang, alle bør bidra slik at byen får frem sitt store potensial! De historiske stedene og historiene må tydeliggjøres, og formidles på nye måter. Belysning, stunts og midlertidighet er verktøy som vil bli aktivt brukt når vi tenker kreativ byutvikling.

Flyttbare bymøbler

Flyttbare møbler midlertidig plassert i tilfeldige byrom i Danmark.

Har du en tomt som står ubebygget, eller en ide om et byrom som trenger kreativitet? Tanker om hvordan vi sammen kan lage konsepter som jobber for en penere by? Er du med i en forening som brenner for å skape kultur eller noe fysisk mellom husene våre? Vi håper kreativ byutvikling skal bli en rekke av tiltak basert på samarbeid mellom byjubileet, private og næringsdrivende, som vil bidra til at byen kan oppleves og brukes på nye måter, og at vi sammen skal få byen til å vise seg fra sin beste side når vi skal feire den om kort tid.

Bakgård i Skien

Utvikling av bakgård i Skien.

Jubileumslogo

Les også

 • Kan skilte med flotte bygninger

  fredag, 5. august 2016

  Sarpsborg Rotary club fortsetter arbeidet med å skilte utvalgte kulturhistoriske bygninger i. De markerer tusenårsjubileet med å henge opp de karakteristiske skiltene enda flere steder.

 • Kulås Amfi

  Nytt Kulås Amfi til jubileet

  torsdag, 3. september 2015

  Når jubileumsåret starter står Norges kanskje flotteste utendørsarena klar til bruk i hjertet av Sarpsborg.

Jubileet arrangeres i samarbeid med:

Se alle samarbeidspartnere