Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Foto av Mari-Ann Nordahl fra DNB (til venstre), jubileumssjef Svein A. Halvorsen og Veronica Olsen, DNB.

Kontantfri tusenårsfeiring

Onsdag 8.7.2015
De mange jubileumsarrangementene i Sarpsborgs tusenårsjubileum i 2016 skal bli så godt som kontantfrie.

Et komplett sett av produkter til bedrifter og personer skal gjøre tusenårsfeiringen neste år til et utstillingsvindu for nye digitale betalingsløsninger. I tillegg tilrettelegges det for et Jubileumskort. Kortet fungerer som et kontantkort som fylles med penger og kan benyttes på mange av arrangementene i jubileumsåret.

- Mål om kontantfritt

Byselskapet isarpsborg, som er jubileumsansvarlig arrangør, har inngått en intensjonsavtale med DNB om disse kontantfrie tjenestene. Målet er at omsetning av varer og tjenester på arenaer med mange mennesker, skal gjennomføres raskt, sikkert og enkelt for alle.

- Med så mange og så store arrangementer som Sarpsborg skal by på i 2016, er det et mål å ha et kontantfritt jubileum. DNB er solide, teknologisk fremsynte og vi er trygge på at banken kan bidra med sikre og effektive betalingsløsninger. Derfor var valget naturlig, sier jubileumssjef Svein A. Halvorsen.

Enkelt og sikkert

Ett av produktene for kontantfri betaling som vil tilbys, er gratisappen Vipps. Denne ble lansert i begynnelsen av juni og er blitt lastet ned av 370.000 personer. Vipps er nå den mest populære gratisappen i App Store og Google Play. For DNB er det viktig å bidra til at det blir enkelt og sikkert å betale og motta penger elektronisk. Banksjef Veronica Olsen i DNB vil oppfordre alle til å prøve.

- Tjenesten kan brukes av alle, uavhengig av norsk bankforbindelse. Alt du trenger for å gjøre en overføring er mobilnummeret til den du skal overføre til. Vipps har i tillegg en egen chat-funksjon, som gjør at du kan snakke med dem du overfører med. Løsningen skal videreutvikles i takt med brukernes behov og oppdateres med funksjoner som gjør hverdagen enklere og mer effektiv, sier Olsen.

Jubileumslogo

Les også

 • Gi et minne fra 2016 i julegave

  tirsdag, 22. november 2016

  Ved kjøp på turistkontoret er det nå halv pris på alle jubileumsprodukter. Årets julegavemulighet!

 • Dagsturvandrere på vei til Sarpsborg under tusenårsjubileumet.

  Pilegrimenes felleskap

  mandag, 1. august 2016

  Tre par lett-trådde fjellsko, fire sokkeskift, myggspray, velbrukt regntøy og litervis med drikke. Sekken til en moderne pilegrim er fylt av kjærkomne hjelpemidler, men det er fellesskapets samhold som gir det lille løftet langs veien.

Jubileet arrangeres i samarbeid med:

Se alle samarbeidspartnere