Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Kong Harald (Foto: Jørgen Gomnæs, Det kongelige hoff)

Kongen kommer til Sarpsborg

Fredag 29.1.2016
H.M. Kong Harald kommer til Sarpsborg for å delta i tusenårsfeiringen av byen 29. juli 2016.

- Jeg er veldig glad for at kongen har mulighet til å delta når Sarpsborg feirer tusen år. Sarpsborg ble grunnlagt av en konge for tusen år siden og derfor er det ekstra flott at vi kan feire dette jubileet sammen med Kong Harald. Kongens deltakelse underbygger hvor stor begivenhet Sarpsborgs tusenårsjubileum er, sier ordfører Sindre Martinsen-Evje. 

Se programmet for kongens besøk her.  
 
Tusenårsjubileet i Sarpsborg feires med over 100 arrangementer gjennom hele 2016, men selve bursdagen er 29. juli da kongen kommer. Olsok-dagen markeres som Sarpsborgs bursdag fordi det var kong Olav Haraldsson, senere kjent som Olav den hellige, som grunnla middelalderbyen Borg i 1016. 
 
Når kongen kommer til Sarpsborg skal Olsok feires med en spesiell jubileumsgudstjeneste i middelalderruinene på Borgarsyssel museum med deltakelse fra Jerusalem og Betlehem. I den mektige Hafslundparken skal det være en storslått festkonsert med mange unge musikere og korister. Den offisielle jubileumsskulpturen "Genesis" som viser en tenkt ung Olav skal avdukes den 29. juli. Det skal også den nye Olavssøylen, som er en kopi av en søyle i Betlehemskirken.  Og det nye formidlingsbygget Olavs Hall på Borgarsyssel museum skal også åpnes denne dagen.  

- Her i Sarpsborg er vi stolte av vår Olavsarv og det kommer til å bli enda mer synlig i løpet av 2016. Ingenting passer bedre enn å vise dette til dagens konge. Jeg gleder meg stort til å ønske kong Harald velkommen til Sarpsborg, og jeg er veldig stolt av at han vil feire sammen med oss, sier ordfører Sindre Martinsen-Evje.  

Jubileumslogo

Les også

 • Gi et minne fra 2016 i julegave

  tirsdag, 22. november 2016

  Ved kjøp på turistkontoret er det nå halv pris på alle jubileumsprodukter. Årets julegavemulighet!

 • Dagsturvandrere på vei til Sarpsborg under tusenårsjubileumet.

  Pilegrimenes felleskap

  mandag, 1. august 2016

  Tre par lett-trådde fjellsko, fire sokkeskift, myggspray, velbrukt regntøy og litervis med drikke. Sekken til en moderne pilegrim er fylt av kjærkomne hjelpemidler, men det er fellesskapets samhold som gir det lille løftet langs veien.

Jubileet arrangeres i samarbeid med:

Se alle samarbeidspartnere