Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

KORK vil ha med barn og unge musikanter

Tirsdag 1.9.2015
Dirigent Ingar Bergby drømmer om å få dirigere 500 unge sarpinger sammen med Kringkastingsorkestret i Kulåsparken 11. juni 2016.

Sarpsborgfestivalen  ga byen bekreftelse på at Kulås amfi fungerer ypperlig som byens nye utendørs storstue. Det er gode nyheter for flere jubileumsarrangementer i 2016.

 - KORK i parken blir trolig den første store testen av amfiet med klassisk musikk. Når KORK nå inviterer barn og ungdom, kanskje så mange som flere hundre, får vi også testet visuell storslagenhet, sier jubileumssjef Svein A. Halvorsen.

Det er dirigent Ingar Bergby som frir til den musikalske ungdommen lokalt. Han har allerede sendt epost til lokale korps og kor, kulturskolen, Villekulla barne- og ungdomsteater, Diorama og Grålum Vokalis. Men har dessverre ikke nådd alle. Derfor oppfordrer han interesserte til å ta kontakt.

 - Tusenårsjubileet gjelder oss alle, og det blir stor stas for orkestret og meg hvis flest mulig av de unge vil være med å spille tre – fire musikkstykker i det store konsertprosjektet i Kulås, sier Bergby og røper at han drømmer om 500 som vil bli med.

Programmet er langt fra bestemt, men dirigenten tror nok at man ikke kommer utenom en marsj og Sarpsborgsangen og et par musikalnumre. Sarpsborgsangen tenker han seg som en grand finale. Det vil trolig bli spesialskrevet noen nye arrangementer for anledningen.

- Ingar Bergby er sarping, en av landets beste klassiske dirigenter, kreativ og engasjert. At han brenner for Sarpsborg, er vi som jobber med jubileet takknemlige for, sier jubileumssjef Halvorsen.

Påmeldingen gjøres foreløpig til musikkrådet (epost: oeyvind.frydenlund@sarpsborg.com), og KORK-konserten får snart en egen prosjektleder. Selve konserten 11. juni 2016 planlegges å bli i tre deler. En for barn og unge, en klassisk del og en del med populærmusikk. Det blir også solister, men disse lanseres senere.

Jubileumslogo

Les også

 • Gi et minne fra 2016 i julegave

  tirsdag, 22. november 2016

  Ved kjøp på turistkontoret er det nå halv pris på alle jubileumsprodukter. Årets julegavemulighet!

 • Dagsturvandrere på vei til Sarpsborg under tusenårsjubileumet.

  Pilegrimenes felleskap

  mandag, 1. august 2016

  Tre par lett-trådde fjellsko, fire sokkeskift, myggspray, velbrukt regntøy og litervis med drikke. Sekken til en moderne pilegrim er fylt av kjærkomne hjelpemidler, men det er fellesskapets samhold som gir det lille løftet langs veien.

Jubileet arrangeres i samarbeid med:

Se alle samarbeidspartnere