Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

KELNER starter tusenårsfesten

Onsdag 20.4.2016
Ett lokalt band får spille på festivalkvelden i Hafslundparken, fra samme scene som Lionel Richie og Nico & Vinz lørdag 30. juli. Dette er stor stas for både arrangør og utøvere.

Billettsalg på TicketCo - klikk her!

Festivaldelen av tusenårsfesten 30. juli går på kveldstid, frem mot midnatt. Med store navn på plakaten, som Lionel Richie og Nico & Vinz, var det usikkert om det ble plass til noe mer musikk denne kvelden.

Arrangøren har en tid vurdert ulike lokale band og utøvere, fordi det er viktig å inkludere lokale talenter og utøvere på flere av arrangementene. Løsningen ble KELNER.

- Vi har hatt en rekke lokale artister i sving allerede, og det var vanskelig å avgjøre hvem som skulle få æren på den største konserten i 2016. KELNER vil nok overraske veldig mange. Bandet har stort potensiale og en musikalitet som favner bredt. Dette kan publikum virkelig glede seg til, smiler jubileumssjef Svein A. Halvorsen fornøyd.

 

KELNER åpner kveldskonserten, før Nico & Vinz tar over og Lionel Richie avslutter. Det er ventet drøyt 10.000 tilskuere, og tidenes jubileumsfeiring i parken. Det blir 18-årsgrense. Lørdag 30. juli er det største arrangementet av alle jubileumsarrangementer i Sarpsborg i 2016.

- Det blir stor stas for oss å få spille for et så stort publikum når Sarpsborg fyller 1000 år, sier vokalist Kenneth Gutterup, som bor i Sarpsborg.

Tusenårsfesten på Facebook - klikk her! 

Fakta om KELNER:

Da KELNER - godt hjulpet av den britiske DJ-duoen Bimbo Jones - i 2013 klatret til 20. plass på de britiske klubblistene med singelen Deeper, kom det overraskende på legen Kenneth Gutterup (vokal) og læreren JP Paulsen (diverse instrumenter). Like fullt ga det driv til å fortsette å skrive låter sammen, og i fjor vendte de tilbake til England, denne gangen for å spille inn låter med legendariske London Session Orchestra. Med Morten Harket som kreativ rådgiver, skulle Nothing Is Real - og deretter Lover og I’ll Stand Alone- komme til å åpne dører i land som USA, Brasil, Frankrike og Filippinene, hvor de det siste året har blitt spilt på flere titalls radiostasjoner - med gode listeplasseringer som resultat. I tillegg ble Nothing Is Real nylig kåret til Norwegian Track of the Year 2015 av britiske ESC News Group, mens franske Radio Reborn nominerte KELNER til Nouveau Talent 2015.

«Da Nothing Is Real kom ut i fjor, fikk vi masse oppmerksomhet med én gang. Vi var på riksdekkende TV og radio, men låttittelen skulle bli en selvoppfyllende profeti. Plutselig ble det helt stille. En dag vi var på vei til det vi trodde skulle bli vårt siste intervju, snakket vi om å finne frem gravølet. Så – like plutselig som det hadde blitt stille – fanget en sveitsisk radiostasjon opp Nothing Is Real. Deretter begynte hengivne fans i USA, Brasil og Frankrike å pushe låten ut mot sine radiokanaler», forteller JP Paulsen. «Deres iherdige innsats ga frukter, og snart var alt snakk om gravøl glemt», utfyller Kenneth Gutterup, som etter hvert har blitt vant til å måtte spille inn såkalte «radio IDs» på engelsk så vel som fransk, portugisisk og spansk.

«Men noe av det rareste var da låten Lover plutselig havnet på 7. plass på en hitstasjon på Filippinene etter at en amerikansk fan, som etter hvert har blitt en trofast medarbeider, feilsendte en mail som egentlig skulle til en amerikansk stasjon med samme navn», fortsetter Gutterup. «En dag ringte vår faste fotograf og musikkvideoregissør Thomas Sandfield. Han befant seg på Filippinene i forbindelse med en filminnspilling, og hadde tilfeldigvis kommet i prat med noen jenter på stranden, fortalt dem hva han jobbet med, og vist dem noen av videoene sine. Da de så videoen til Lover kjente de straks igjen låten fra radio, og ble «starstruck» av at de snakket med ham som hadde laget videoen», forteller JP Paulsen, som førstkommende søndag selv gjør et intervju på fransk radio – på fransk. Her hjemme drar manager Arne Aronsen i trådene, og sørger for å følge opp alt. «Arne har betydd enormt mye for oss, ikke bare på grunn av sin lange erfaring i musikkbransjen, men også fordi han aldri har mistet troen. Da vi snakket om gravøl, fant han frem champagnen», avslutter Gutterup og Paulsen.

Denne våren er KELNER igjen tilbake med ny musikk, i første omgang med en ny singel produsert av Cato og Kent Sundberg fra Donkeyboy - som også låner sin vokal til refrenget. Senere i år dukker de dessuten opp i en film om livet til den britiske Kung Fu-mesteren Mark Houghton, som de har skrevet filmlåten til. For KELNER har målet alltid vært å servere variert musikk basert på gode råvarer - et mål de fortsatt håper å jobbe mot videre i 2016.

Fakta om isarpsborg og Sarpsborgs 1000-årsjubileum:

 • Byselskapet isarpsborg vil gjøre Sarpsborg til en mer spennende by. Både å bo i og å besøke.
 • Kommunen og næringslivet er aksjonærer i selskapet, som står for aktiviteter i Sarpsborg.
 • isarpsborg har hovedansvar for tusenårsfeiringen, som består av mange arrangementer gjennom hele 2016. Se mer informasjon på www.sarpsborg2016.noeller last ned app med samme navn. Også informasjon på www.isarpsborg.com
 • Olav Haraldsson kom seilende opp Glomma, og grunnla Sarpsborg i 1016. Historikere mener Sarpsborg er Norges første hovedsete. Sarpsfossen er Nord-Europas største foss. Den har gitt grunnlag for byen og næringsvirksomheten. Byen jubilerer og feirer 1000 år i 2016.

Billettsalg på TicketCo - klikk her!

Jubileumslogo

Les også

 • Gi et minne fra 2016 i julegave

  tirsdag, 22. november 2016

  Ved kjøp på turistkontoret er det nå halv pris på alle jubileumsprodukter. Årets julegavemulighet!

 • Dagsturvandrere på vei til Sarpsborg under tusenårsjubileumet.

  Pilegrimenes felleskap

  mandag, 1. august 2016

  Tre par lett-trådde fjellsko, fire sokkeskift, myggspray, velbrukt regntøy og litervis med drikke. Sekken til en moderne pilegrim er fylt av kjærkomne hjelpemidler, men det er fellesskapets samhold som gir det lille løftet langs veien.

Jubileet arrangeres i samarbeid med:

Se alle samarbeidspartnere