Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Stedsans Sarpsborg

Hva skjer i 2016?

Mandag 10.2.2014
Ofte får vi spørsmålet: Hva skjer i 2016? Svaret er: mye! Vi planlegger store arrangementer gjennom hele året. Viktigere enn én stor fest er å gi Sarpsborg varige verdier for framtiden.

Denne setningen finner vi i rapporten fra faggruppene som presentert i desember 2010:

"Tusenårsjubileet skal bidra til at Sarpsborg blir et bedre sted å bo, jobbe og besøke i 2016 og etterpå. Med utgangspunkt i en stolt historie skal tusenårsjubileet bidra til å skape varige verdier for framtidas Sarpsborg".

Den forplikter oss til å tenke på mye mer enn bare å arrangere en stor fest.

De offisielle markeringene i regi av Sarpsborg 2016 er bestemt med datoer og avtaler med samarbeidspartnere og utviklingen av programmene jobbes det med kontinuerlig.

Slik blir det «offisielle» 2016 slik det er per i dag:

 • Nyttårsaften 31. desember 2015/1. januar 2016: Stor nyttårsmarkering i sentrum med fest, fyrverkeri, musikk og kultur.
 • Vinteren: Vinterfestival med aktiviteter, lek, konkurranser og moro. Målgruppen er primært barn og unge. Dette planlegges primært i Kulåsparken.
 • Våren: Fra 1. mai til 17. mai er det tema om industri og demokrati. Da vil det bli fokus på menneskene og byen i et historisk, nåtids- og framtidsperspektiv. Øke interessen for lokal historie og kultur.
 • Sommeren: 29. juli er det offisielle jubileumsdagen til Sarpsborg. Da har vi Olsok-markering på Borgarsysselmuseum. 29. juli holdes også den store jubileumsfesten i Hafslundparken. Festen fortsetter 30. og 31. juli på samme sted. Vi kan ikke røpe for mange detaljer om programmet ennå, men kan love at dagene skal fylles med flotte, stemningsfulle konserter, høytidelige markeringer på Borgarsyssel museum, festivalstemning, kultur, musikk, mat, drikke, kreativ byutvikling og historieformidling i Hafslundparken, vandringer, opplevelser i sentrumsgatene og på torget.
 • Sensommeren: Musikkuke. Her planlegges det at ulike sjangre skal få sin dag, ulike aldersgruppe, målgrupper, lokale og nasjonale aktører i Kulås og i sentrum for øvrig.
 • Høsten: I september blir det fullt fokus på kreativ byutvikling. Da settes storversjonen av vandreteateret Stedsans Sarpsborg opp. Det er den teatralske byvandringen som vi fikk første smakebit på i 2013. Vandringene i 2016 er tenkt å gå over hele byen, med mange kunstneriske stasjoner, involvering av utallige lag og foreninger, utøvere, kreative sjeler og en humoristisk vinkling av vår historie. Forestillingene vil gå over flere kvelder og avsluttes med brask og bram ute i byen!
 • Nyttårsaften 31. desember 2016/1. januar 2017: Stor nyttårsmarkering i sentrum med fest, fyrverkeri, musikk og kultur. Vi ser oss både tilbake på jubileumsåret og inn i framtidens Sarpsborg.

I tillegg til disse offisielle arrangementene står en hel rekke store opplevelser i kø gjennom hele året. Her er det opp til alle innbyggere, næringsliv, lag og foreninger å lage et minnerikt og fantastisk jubileumsår. Det er innbyggerne selv som må bidra til å feire byen vår. Mange er allerede klare med sine planer. Blant annet nevner vi NM i golf, Orienteringsfestival, landsstevne for kor, vennskapsbystevne, vinterfestival i fotball, gymnastikkfestival, storslåtte versjoner av Olavsfestivalen og Litteraturuka, kunstutstillinger – og veldig mye mer!

Vi ønsker at det skal være aktivitet gjennom hele 2016, og at alle tar del i feiringen av vår flotte by!

Jubileumslogo

Les også

 • Gi et minne fra 2016 i julegave

  tirsdag, 22. november 2016

  Ved kjøp på turistkontoret er det nå halv pris på alle jubileumsprodukter. Årets julegavemulighet!

 • Dagsturvandrere på vei til Sarpsborg under tusenårsjubileumet.

  Pilegrimenes felleskap

  mandag, 1. august 2016

  Tre par lett-trådde fjellsko, fire sokkeskift, myggspray, velbrukt regntøy og litervis med drikke. Sekken til en moderne pilegrim er fylt av kjærkomne hjelpemidler, men det er fellesskapets samhold som gir det lille løftet langs veien.

Jubileet arrangeres i samarbeid med:

Se alle samarbeidspartnere