Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Illustrasjon av animasjonsfilm

Fantastiske animasjonsfilmer

Fredag 31.5.2013
120 6. klassinger har laget animasjonsfilmer. Elever ved kulturskolen har laget filmmusikken. Sammen har det blitt fantastiske animasjonsfilmer.

Strings, Bytes & Videofilms er et samarbeid mellom Sarpsborg kulturskole og to barneskoler i Sarpsborg; Kurland og Sandesundsveien.

Kulturskolen i Sarpsborg er med i et landsomfattende prosjekt i regi av Kulturskolerådet som heter KOM (kommunalt oppvekstmiljø). Prosjektets satsning er økt kultursatsning i kommunen. Sarpsborg kulturskole satser på å gi økt kunstnerisk kompetanse, ressurser og opplevelse til barn og unge i kommunen.

Mestring, gode sluttresultat og synlighet er også viktige faktorer. I Strings, Bytes og Videofilms mottar 120 6. klassinger gratis animasjonsopplæring. Når animasjonsfilmene er ferdig redigert legges musikk til. Musikken er spilt inn av strykere fra kulturskolens musikkavdeling. Videre komponeres innspillingen slik at musikken passe inn i filmuttrykket. Komposisjonene finner også sted på Kulturskolens musikkavdeling. Kunstuttrykket er i helhet produsert i Sarpsborg av sarpinger. 

Nå kan vi stolt presentere animasjonsfilmene:

Sandesundsveien skole

Kurland skole

Manusforfattere og animatører:
6. trinn Kurland & Sandesundsveien skoler

Prosjektleder, animasjonslærer og regissør:
Katharina Ilona Olaj

Komponist:
Frank Nordensten

Prosjektet er en av Kulturskolens hovedsatsninger mot 1000-årsjubileet i 2016. Prosjektet gjennomføres hvert år frem til jubileet.

I 2016 jobber vi mot å få til en storstilt audiovisuell forestilling på torget/bybildet. Animasjonen prosjekters opp på en stor flate og musikken spiller live av musikere/orkester.

Jubileumslogo

Les også

 • Gi et minne fra 2016 i julegave

  tirsdag, 22. november 2016

  Ved kjøp på turistkontoret er det nå halv pris på alle jubileumsprodukter. Årets julegavemulighet!

 • Dagsturvandrere på vei til Sarpsborg under tusenårsjubileumet.

  Pilegrimenes felleskap

  mandag, 1. august 2016

  Tre par lett-trådde fjellsko, fire sokkeskift, myggspray, velbrukt regntøy og litervis med drikke. Sekken til en moderne pilegrim er fylt av kjærkomne hjelpemidler, men det er fellesskapets samhold som gir det lille løftet langs veien.

Jubileet arrangeres i samarbeid med:

Se alle samarbeidspartnere