Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Fantastisk fotoutstilling

Onsdag 28.9.2016
På torsdag åpner Borgarsyssel museum dørene for en fantastisk fotoutstilling med Rolf Sørensens bilder til Sarpsborgs tusenårsjubileum

-Sarpsborg har en rik historie som jeg formidler gjennom bildene mine. Slik får publikum anledning til å tolke historien selv, sier fotograf Rolf Sørensen.  

Bildene viser 20 ulike motiver fra hele Sarpsborg, både fra byen slik vi kjenner den i dag og tilbake til steinalderen. Historien formidles gjennom slående kontraster, fra moderne og rocka til stemningsfulle minner fra oldtiden. 

-Jeg brenner for å bringe lokalhistorien videre. I dag kjenner vi ikke nærmiljøet vårt på samme måte som de gjorde tidligere, hvor kunnskapen om stedet man bodde, naturen, tradisjoner og skikker ble overført muntlig mellom generasjonene forteller Sørensen.  

Utstillingen er et samarbeid mellom Rolf Sørensen, hans assistent Lars Erik Molvik og Borgarsyssel museum.  

Du kan lese mer om utstillingen her

Foto: Rolf Sørensen

-Bildene viser både naturen og menneskenes historie i Sarpsborg og Østfold gjennom tusen år, sier Hege-Beate Lindemark, kurator for jubileumsutstilling Sarpsborg 2016 på Borgarsyssel museum. 

Utstillingen er støttet av Østfold fylkeskommune, stipend fra Norske fagfotografers fond og Sarpsborg kommune.

Jubileumslogo

Les også

 • Foto av teaterplakat

  Jubileumsrevyen i Særp

  mandag, 3. oktober 2016

  Gjengen bak publikumssuksessen "Olav den heldige og Lykkesverdet" lager en forestilling for voksne med et veldig skrått blikk på Sarpsborg og byens tusenårsjubileum.

 • Frydenlund og Elverum, jubileumskantaten

  Nytt musikalsk høydepunkt på Sarpsborg torg

  onsdag, 24. august 2016

  Lørdag klokken 17.00 kan du endelig få høre den mye omtalte kantaten til byjubileet. Du kan glede deg til musikalitet og humor, formidlet av flere hundre av byens sangere og musikanter.

Jubileet arrangeres i samarbeid med:

Se alle samarbeidspartnere