Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Foto av Anders Høstbjør

Benkestafetten – nye parkbenker til 2016

Onsdag 15.10.2014
Anders Høstbjør har lenge sett seg lei på gamle og dårlige benker i Kulåsparken.

Derfor tok han initiativet til en benkestafett, en pengeinnsamling til nye parkbenker i Sarpsborg.

Allerede ved lanseringen av stafetten har han sammen med isarpsborg utfordret flere andre, slik at vi allerede har sikret penger til 12 nye benker. Det er for privatpersoner og bedrifter som ønsker å gi en varig og synlig gave til Sarpsborg, i anledning tusenårsjubileet.

- Vi har fått utrolig god respons allerede før det egentlige startskuddet har gått, sier initiativtakeren.

Sammen med byarkitekten og jubileumssjefen vil han danne en gruppe som plukker ut den endelige typen parkbenk som blir valgt.

- Det kan ligge an til en type spesiallaget benk med granitt og plank. Benkene skal være så tunge at de får stå i fred der kommunen plasserer dem. Giveren vil få sitt navn på benken, enten inngravert, eller på en metallplate, forteller Høstbjør.

Nå starter han staffetten, som Høstbjør tror vil gå i alle retninger og miljøer. Fyller vi opp Kulås med benker, kan stafetten gå videre til andre parker og områder som fortjener nye benker til 2016. Opplegget er forankret og godkjent av kommuneledelsen, som er takknemlige både for initiativet og den private innsamlingskraften. Prisen per benk er ikke klar, men det forventes at nivået vil havne mellom 5.000 og 8.000 kroner. Sponsorvirksomhet av leverandører kan få prisen lavere.

Jubileumslogo

Les også

 • Gi et minne fra 2016 i julegave

  tirsdag, 22. november 2016

  Ved kjøp på turistkontoret er det nå halv pris på alle jubileumsprodukter. Årets julegavemulighet!

 • Dagsturvandrere på vei til Sarpsborg under tusenårsjubileumet.

  Pilegrimenes felleskap

  mandag, 1. august 2016

  Tre par lett-trådde fjellsko, fire sokkeskift, myggspray, velbrukt regntøy og litervis med drikke. Sekken til en moderne pilegrim er fylt av kjærkomne hjelpemidler, men det er fellesskapets samhold som gir det lille løftet langs veien.

Jubileet arrangeres i samarbeid med:

Se alle samarbeidspartnere