Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Illustrasjon av Sarpsborg 1000 år

1000 dager igjen!

Tirsdag 2.4.2013
Da er vi endelig i gang med nedtellingen til byens tusenårsjubileum. Vårt mål er at jubileet skal bidra til at Sarpsborg blir et bedre sted å bo, jobbe og besøke i 2016 og etterpå.

Med utgangspunkt i en stolt historie skal jubileet bidra til å skape varige verdier for framtidas Sarpsborg. Vi skal være både festlig, historiske, framtidsretta, inkluderende, engasjerende og miljøvennlig i det vi gjør. Jeg er overbevist om at mange sarpinger vil jobbe hardt i de  neste tusen dagene for å sikre byen gode artister, spennende teaterforestillinger, utfordrende kunstutstillinger og ikke minst store idrettsøyeblikk. Jubileumskomiteens arbeid og planer fordeler seg innenfor de tre hovedtemaene; historie, kreativ byutvikling og arrangementer og festligheter. Disse tre temaene vil dere finne igjen her på jubileumsnettsiden og vi vil jevnlig oppdatere med siste nytt og utviklingen på de ulike prosjektene. For deg som vil lese om alle planene så langt så finner du jubileumskomiteens handlingsplan her.

Mange har lenge etterspurt en egen jubileumsnettside. Nå er den klar og vi er fryktelig stolte av sidene så langt. Her kan du lese om byens historie, hvilke planer som ligger for framtida og ikke minst hvilke arrangementer og aktiviteter som finner sted.

Denne nettsiden skal brukes til å skape engasjement for Sarpsborg, Sarpsborgs plasser og Sarpsborgs innbyggere.

Et ledd i dette er å slippe til noen nye stemmer. Vi har samlet en gruppe skribenter vi er stolte av som med jevne mellomrom vil blogge om alt fra historie til kultur og byutvikling. Dette er flinke folk med sterke meninger og et hjerte som banker for Sarpsborg. Enkelte av bloggerne har tilknytning til Sarpsborg kommune, men de fleste hører til helt andre miljøer og noen ser også Sarpsborg utenfra. I årene fram mot 2016 vil det helt sikkert komme til flere bloggere.

Vi ønsker også å krydre jubileet med bilder av nettopp folk og steder i Sarpsborg. Derfor har vi tatt i bruk bildedelingstjenesten Instagram der vi de neste årene vil dele bilder relatert til jubileet. En del av våre bilder vil du også finne igjen på jubileets Facebook-side. Om du selv bruker Instagram vil vi gjerne at du deler bilder av det du er stolt av i Sarpsborg ved å merke disse #Sarpsborg2016. Et utvalg av disse bildene vil bli publisert på tusenårsjubileets nettside.

La meg være tydelig på en ting: Tusenårsjubileet er ingenting uten ditt engasjement. Brenner du inne med gode ideer er tiden moden for å realisere dem nå. Det offisielle jubileumsprosjektet kan ikke realisere alt innenfor sine rammer, men det kan Sarpsborg i fellesskap!

Jubileumslogo

Les også

 • Kan skilte med flotte bygninger

  fredag, 5. august 2016

  Sarpsborg Rotary club fortsetter arbeidet med å skilte utvalgte kulturhistoriske bygninger i. De markerer tusenårsjubileet med å henge opp de karakteristiske skiltene enda flere steder.

 • Kulås Amfi

  Nytt Kulås Amfi til jubileet

  torsdag, 3. september 2015

  Når jubileumsåret starter står Norges kanskje flotteste utendørsarena klar til bruk i hjertet av Sarpsborg.

Jubileet arrangeres i samarbeid med:

Se alle samarbeidspartnere