Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Skjermbilde av app

1000-årsjubileet i skolen

Torsdag 9.1.2014
Høsten og vinteren 2013 var «Sarpsborg 2016» oppdragsgiver og inspirasjon til flere spennende skoleprosjekter.

Vi har vært med Ungt Entreprenørskap på to Gründercamper, en på Kalnes videregående skole og en på høyskolen i Halden (HiØ). I Fredrikstad har studenter ved HiØ hatt 1000-årsjubileet som tema i en av sine oppgaver. Vi er imponert over elever og studenter i fylket!

Ungt Entreprenørskap (UE) er en ideell, landsomfattende organisasjon som i samspill med utdanningssystemet, næringslivet og andre aktører jobber for å utvikle barn og unges kreativitet, skaperglede og tro på seg selv

Ungt Entreprenørskap er en ideell organiasjon som i samspill med skoler, næringsliv og andre aktører jobber for å utvikle barn og unges kreativitet, skaperglede og tro på seg selv. De har også nært sambarbeid med den internasjonale organisasjonen JA Worldwide, og gjennom JA-YE Europe samarbeider UE nært med sine søsterorganisasjoner. Les mer på http://www.ue.no/

På Remmen fikk vi bl.a. se store idéer om spektakulære festivaler, smarte luer, boksershorts, flere applikasjoner, og et veldig fascinerende kortspill. Studentene hadde kreative framvisninger, viste god fantasi, og hadde god kunnskap om tusenårsjubileet til Sarpsborg. De leverte oss gode ideer, og hadde vi hatt mulighet, ressurser og økonomi hadde nok flere av ideene blitt til virkelighet.

Foto av Ungt entreprenørskap

På Kalnes ga elevene oss store, flotte modeller av blant annet Sandesund, lekeplasser og Kulåsparken. De viste oss gode tanker om byutvikling og profilering av byen. Vi fikk tips til invitasjon til 1000-årsfesten, dekorering av Kulåsparken og flere midlertidig byrom.

På hver av campene hadde studentene og elevene lite med tid, men det stoppet dem ikke fra å overraske oss med gjennomtenkte og fantasifulle tips som vi tar med oss videre. Og hvis vi skal få lov å håpe, håper vi at vi ser noen av prosjektene i bybilde fram mot 2016.

Foto av nettbrett og telefon

I tillegg til Ungt Entreprenørskap sine prosjekter, har vi også fått lov til å være en del av en eksamensoppgave til Industriell Design-studiet på HIØ avd. Fredrikstad. Her fikk vi presentert en app til smartbrett og telefon, og et bymøbel. Hovedfokuset var på historieformidling og hvordan man lettest kan nå ut til publikum. Vi syns de løste oppgaven bra, og er takknemlig for at vi fikk lov å være med på eksamenspresentasjonen.

Dette har vært veldig givende og vi har fått mange nye tanker og mye ny inspirasjon til framtidige prosjekter. Tusen takk til lærere, elever og studenter – det har vært veldig spennende!

Hvis det er andre der ute som også vil bruke tusenårsjubileet som inspirasjon, eller oppgave i tilsvarende prosjekter, så er det bare å ta kontakt, så ser vi hva vi kan bidra med!

Jubileumslogo

Les også

 • Kan skilte med flotte bygninger

  fredag, 5. august 2016

  Sarpsborg Rotary club fortsetter arbeidet med å skilte utvalgte kulturhistoriske bygninger i. De markerer tusenårsjubileet med å henge opp de karakteristiske skiltene enda flere steder.

 • Kulås Amfi

  Nytt Kulås Amfi til jubileet

  torsdag, 3. september 2015

  Når jubileumsåret starter står Norges kanskje flotteste utendørsarena klar til bruk i hjertet av Sarpsborg.

Jubileet arrangeres i samarbeid med:

Se alle samarbeidspartnere