Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Foto av kunstnere

100 bilder i 1000 år

Fredag 31.1.2014
I Gamlebyen i Fredrikstad holder nå Atelier Gyllensten og Stahl på å forberede seg til en stor utstilling som skal være på Soli Brug våren 2016

Atelieret har fått nåværende og tidligere elever samt en håndfull etablerte kunstnere til å være med å illustrere Sarpsborgs historie gjennom 1000 år. De siste ukene har forberedelsene begynt.

Tanker og planer er godt i gang. Det samme er grunning av lerretene. Dette skal gjøres på den gode gamle måten etter en hollandsk oppskrift. Blant motivene kommer vil til å se 1567 og bybrannen, kiosken ved Gulebrua, fotball, Arnardo, vikinger og Inga fra Varteig – for å nevne noen.

Foto av kunstnere

I alt skal de få til 100 bilder som skal illustrere Sarpsborg 1000-års lange historie. Kunstnerne bak denne ideen er Elisabeth Gyllensten og Geir Stahl. De er begge etablerte kunstnere med lange merittlister.

Her kan du lese mer om dem:

Elisabeth

Geir

Atelieret har denne Facebook-siden

Foto av kunstnere

Jubileumslogo

Les også

 • Gi et minne fra 2016 i julegave

  tirsdag, 22. november 2016

  Ved kjøp på turistkontoret er det nå halv pris på alle jubileumsprodukter. Årets julegavemulighet!

 • Dagsturvandrere på vei til Sarpsborg under tusenårsjubileumet.

  Pilegrimenes felleskap

  mandag, 1. august 2016

  Tre par lett-trådde fjellsko, fire sokkeskift, myggspray, velbrukt regntøy og litervis med drikke. Sekken til en moderne pilegrim er fylt av kjærkomne hjelpemidler, men det er fellesskapets samhold som gir det lille løftet langs veien.

Jubileet arrangeres i samarbeid med:

Se alle samarbeidspartnere