Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Folk i form til tusen. På tur i marka.

Dette er Folk i form til tusen

Fredag 5.4.2013
Folk i form til tusen er et lavterskeltilbud som skal inspirere og motivere sarpinger i alle aldre til økt fysisk aktivitet.

I tiden fram til tusenårsjubileet i 2016 vil Sarpsborg idrettsråd gjennomføre tusenårsprosjektet Folk i form til tusen. 6. april starter det hele. Blir du med da har du 1000 dager til å komme i form til tusenårsjubileet.

Folk i form til tusen vil bestå av tre hovedtemaer:

 1. Folk i form- prosjekter
   Dette vil være større prosjekter som blir gjennomgående i flere år:
  -  “Fresk i Sarp” . Finn 1000 utplasserte stolper i sentrum, boligområder, parker eller i ville skauen ved hjelp av kart, GPS eller din mobil (egen mobil-app med kart og koordinater).
  - Skolekonkurranser. Ved å samle poeng, tid til fysisk aktivitet eller kilometer kan klasser konkurrere om aktivitetsutstyr og skoler mot skoler om de virkelig store premiene (for eksempel nærmiljøanlegg for fri fysisk aktivitet). Er under utvikling- starter opp våren 2014.
  - Kveldsåpent (nattåpent) anlegg. Spesielt tilrettelagt for ungdom. Fast fredag hver måned. Starter opp høsten 2013 (800 dager igjen til jubileet).
  - Månedens tur. Videreutvikle tilbudet. Guidet tur første søndagen i hver måned. Målsettingen er at turen skal være merket og ha informasjonsskilt oppe hele måneden.
 2. Anlegg/fysisk tilrettelegging som trengs for å skape tilgjengelige, morsomme
  arenaer for uorganisert og organisert aktivitet. 
  Dette vil være opprettelse av nye (og rehabilitering) turstier. Både for gående, syklende, ridende og på ski. Det vil også bli fokus på bygging av  enkle nærmiljøanlegg for fri fysisk aktivitet.
 3. Folk i form-arrangement (enkeltarrangement eller faste arrangement i 1000 dagers-perioden og/eller i 2016). Dette kan være allerede etablerte mosjonstiltak eller bredde-idrettsarrangement som ønsker å komme inn under paraplyen Folk i form til tusen eller nye idrett-, mosjons og friluftlivsarrangement.
  - Bedriftskonkurranser  av ulik karakter vil bli igangsatt for å motivere til økt fysisk aktivitet.

I tillegg til de enkelte tiltakene/arrangement legges det opp til at “Folk i form til tusen” skal være et påvirkningsprosjekt slik at innbyggerne i kommunen gis informasjon og motivasjon til økt fysisk aktivitet.

Forslag?
Arrangementer i regi av Folk i form til tusen vil bli vist fram i kalenderen på tusenårsjubileets nettside. Har du forslag til arrangement som bør være med under Folk i form til tusen-paraplyen kan du gjerne kontakte Sarpsborg Idrettsråd som leder prosjektet.

Epost: sir@sarpsborg.com
Telefon: 69123593 eller 91616740

Logo - Folk i form til tusen

Les også

 • Foto av teaterplakat

  Jubileumsrevyen i Særp

  mandag, 3. oktober 2016

  Gjengen bak publikumssuksessen "Olav den heldige og Lykkesverdet" lager en forestilling for voksne med et veldig skrått blikk på Sarpsborg og byens tusenårsjubileum.

 • Fantastisk fotoutstilling

  onsdag, 28. september 2016

  På torsdag åpner Borgarsyssel museum dørene for en fantastisk fotoutstilling med Rolf Sørensens bilder til Sarpsborgs tusenårsjubileum

Jubileet arrangeres i samarbeid med:

Se alle samarbeidspartnere