Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Erling Bakken

Erling Bakken er dagens sarping 7. april 2013.

Født og oppvokst på Tynset i 1949. Flyttet til Østfold i 1965. Hatt en lang rekke anerkjente kunstutstillinger. Forfatter av svært mange lokalhistoriske bøker og hefter. Mottok Sarpsborg kommunes kulturpris for 2008.

Tidligere journalist i Sarpsborg Arbeiderblad og informasjonsmedarbeider i Sarpsborg kommune.


Mine blogginnlegg

 • Den lærde "sarping"

  Da han begynte ved det berømte universitetet i Wittenberg i 1576, skrev han seg inn som M. Halverdus Gunarius Salsburgensis Norwegus. Oversatt til norsk: Magister Hallvard Gunnarson Sarping fra Norge.

 • Grunnlegger og drapsmann

  Kanskje på tide med litt malurt i hyllestbegeret som for tida svinges til helgenkongen Olavs ære. Men naturligvis skal byens tusenårige historie markeres og feires, det er byen verdt og det bidrar i høy grad til vår følelse av identitet.

 • Blogg fra en språksurpomp

  De siste åra har en helt ny måte å mishandle det norske språket på blitt mer og mer vanlig, nemlig orddeling, eller særskriving som det egentlig heter.

 • Et skammens kapittel

  Det er kanskje fortsatt delte meninger om hvem som skulle skamme seg mest – de såkalte "tyskertøsene" eller de som lot sitt raseri gå ut over "kjærlighetsofre" etter fem år med tysk okkupasjon.

 • Sarpsborg brenner!

  "Alle" vet vel at Sarpsborg ble så godt som totalt utryddet i 1567. Men det var slett ikke siste gang byen ble hjemsøkt av "Den røde hane". Dette er historien om de store bybrannene.

 • Til Olavs ære

  I 2006 ”begikk” jeg boka ”Olavs by”, hvor mye plass mellom permene ble viet kirkebygg reist til Olav den Helliges ære. Olavskapellet i Covarrubias ble offisielt åpnet i september 2011.

 • Kvinners veier i Sarpsborg

  I år feires, og det skulle bare mangle, at det er hundre år siden kvinner fikk stemmerett i Norge.

Se alle blogger

Jubileet arrangeres i samarbeid med:

Se alle samarbeidspartnere